Öppettider

Måndag:
Tis - Tors:
Fre:

Lunch:
07.30-18.00
07.30-17.00
07.30-12.00

12.00-12.30

Akuta besvär?

Då vi har stängt hänvisas till:

Privattandläkarjouren
Vardagar: 9-12
Telefon: 0470-449 00

Landstingets jour på Centrallasattet
Lör-Sön-Helgdag: kl 9-12
Telefon: 0470-58 89 10

Medlem av

Privattandläkarna Sveriges Tandläkarförbund


Hur går ett käkkirurgiskt ingrepp till?

Du kommer oftast efter remiss från din tandläkare. Efter att vi avtalat tid och gett Dig förberedande information om ingreppet, vägbeskrivning och kostnader ses vi på VästerTandvård. Väl på plats inleder vi med att göra en noggrann undersökning. Den innebär en klinisk undersökning av munhåla och käkar och att nödvändiga röntgenbilder tas. Vi informerar dig sedan noggrant om undersökningsresultatet och hur operationen går till.

Det är viktigt att du som patient via en hälsodeklaration som fylls i har lämnat upplysningar om eventuella sjukdomar och mediciner du tar, eftersom de kan påverka behandlingen.

Eftersom operationerna genomförs under lokalbedövning behöver du inte oroa dig för smärta under själva ingreppet. Ibland kombineras även lokalbedövningen med smärtstillande medicin och/eller lugnande medel före operationen.

När operationen är genomförd sys operationsområdet ihop igen för att kunna läka ordentligt. Efter operationen får du information om den normala läkningsprocessen. Du kan känna värk eller svullnad några dagar efter operationen.

Du bör dock kontakta oss om:

  • Du fortfarande har värk och svullnad efter en vecka.
  • Du blöder mycket trots försök att stoppa blödningen.
Biomet Nobel Biocare